Kaivannonkoski

27
Kesä 2009

Jaahans, päätettiin sitten Hyyskän kanssa käydä katsastamassa millainen paikka tuo Mäntyharjun Kaivannonkoski on, Pete ja Kepperi taasen päättivät lähteä Tuskaan mossailemaan sotamaalaukset naamoillaan ja herättämään yleistä pahennusta. Mutta asiaan, elikkäns kosken äärelle saavutttiin kohtuu ajoissa jo kymmeneltä  ja ensivaikutelmana koski muistuttaa paljolti Vihavuoden yläosaa noin maisemallisesti.

KaivannonkoskiKaivannonkoski

Vermeet kondikseen ja koskeen. Eipä kauan tarvinnut täkyjä vedessä liotella kun jo Hyyskällä säntäili siiman päässä taimenen penikka kokoa n.35 cm. Näitä samanmoisia sitten tulikin päivän mittaan useampia. Mistään varmasta isommasta kalasta ei ollut havaintoja koko päivän aikana, mutta kyllä niitä siellä aivan varmasti on.Paikkana tuo koski on ehkä hieman rännimäinen. Mutta etenkin niskan alue vaikutti mielenkiintoiselta, vaikka pinturointiin, ja olisikin ollut kiva jäädä katsomaan alkaisiko iltahämärissä esiintymään pintakäyntejä.

Noh tarkoitus ei ollutkaan jäädä sinne iltaan asti ja viimeistään sieltä joutui lähtemään pois siinä vaiheessa kun joku urpo päätti kokeilla miltä se vedenalainen maailma vaikuttaa,  muttta ei älynnyt ottaa kahluuvermeitä ensin pois. Eli, hankintalistan kärkeen pomppasi kahluusauva, jospa se vaikka auttaisi meikäläistä pysymään pystyssä kun tuolla koskilla kahlailee. Itseasiassa on pitänyt hommata tuo kahluusauva jo kauan aikaa sitten, näköjään semmoinen tulee hommattua vasta sitten kun on ensimmäisen kerran kaadunnut kunnolla koskessa. Kaiken kaikkiaan paikasta jäi mielikuva plussan puolelle ja kyllä siellä vielä voisi toisenkin kerran käydä pyörähtämässä. Moro!

Hyyskä ja röökiHyyskä ja rööki

KaivannonkoskiKaivannonkoski

PussiPussi

KaivannonkoskiKaivannonkoski

Kirjoittaja: Pussi